Sprogimas

MAXIMA akcijos – padės sutaupyti, ar suvilios išleisti daugiau?

maxiaValstybės duomenų agentūra skelbia, kad 2023 metų vasarį, lyginant su sausiu, prekių ir paslaugų kainos padidėjo 0,7 proc. Daugiausia brango „mokesčių“ kategorijai priskiriamos paslaugos ir žaliavos – vanduo, elektra, dujos ir jų tiekimas, taip pat alkoholis, tabakas. Tačiau taip pat brango ir maisto produktai, buitinė chemija bei kitos prekės, kurias perkame nuolat. Kainoms kylant vis dažniau žvalgomės į nuolaidas bei bandome apsipirkti pigiau. Ar tikrai MAXIMA akcijos gali padėti sutaupyti? O gal tai tik būdas suvilioti pirkėjus išleisti daugiau?

Maisto reikėjo, reikia ir reikės

Maistas yra ta kategorija, kurios visiškai išbraukti iš savo mėnesio biudžeto neįmanoma. Jei pritrūkus pinigų ar sumažėjus algai galima atsisakyti pramogų, atostogų, naujų drabužių, tai maistą vis tiek reikės pirkti. Žinoma, galima keisti savo apsipirkimo įpročius, ieškoti naujos, pigesnės parduotuvės ar sekti nuolaidų pasiūlymus.

               Atsižvelgdama į situaciją rinkoje, MAXIMA pradėjo naują projektą „Mes mažiname kainas“. Kiekvieną savaitę pateikiamas naujų prekių sąrašas, kurias galite įsigyti pigiau. Pavartę „Mes mažiname kainas“ žurnalą matome, kad čia yra pigesnių prekių iš įvairių kategorijų. Pavyzdžiui, maisto sąraše rasite ir konservų, žuvies, dešrelių, ir prieskonių, sulčių, gazuotų gėrimų, saldumynų ir t. t. Taip pat pigiau parduodama ir buitinė chemija, namų higienos prekės, kosmetika: tualetinis popierius, dantų pasta, muilas, antibakterinės servetėlės, grindų plovimo ir rūbų skalbimo priemonės.

Taigi nors maisto pirkimo išvengti nepavyks – galima prekių įsigyti pigiau tiesiog sekant akcijas internete bei renkantis tai, kas šiuo metu pigiau. Žemiau pateikiame dar porą praktiškų patarimų, kurie gali padėti sutaupyti.

Prekės, kurios negenda

Įvairios prekės, kurių galiojimo laikas yra gana ilgas, gali padėti sutaupyti nemažai pinigų. Jei tik turite kur laikyti tokius daiktus – verta užsipirkti tokių prekių didesnį kiekį mažesne kaina. Pavyzdžiui, konservuotos daržovės, sriubos galioja 1–2 metus, skalbimo, valymo priemonės galioja net 2–5 metus. Dantų pasta, dušo želė ir pan. higienos prekės galioja taip pat 2–5 metus. Pirkdami galite atkreipti dėmesį į galiojimo datą ir įvertinti, kokį kiekį pirkti.

Daugelis kosmetikos gaminių ir buitinė chemija turi skirtingus galiojimo laikus, priklausomai nuo to, ar prekė jau buvo atidaryta. Todėl atkreipkite dėmesį, kad jei didelė (pvz., 1 l talpos) dušo želės pakuotė galioja 3 metus, tai ją atidarius, ji galios 6 ar 12 mėnesių. Atidarius pakuotę daugelį kosmetikos, higienos prekių reikia sunaudoti per 6–12 mėnesių. Dekoratyvinė kosmetika dažnai atidarius galioja 3–6 mėnesius. Buitinė chemija dažnai galioja ilgiau – 12–24 mėnesius.

Impulsyvumas – taupymo priešas

Pamačius akciją dažnai norisi įsigyti ir tai, ko mums visai nereikia. Tai natūrali organizmo reakcija. Nes kaskart įsigyjant kažką „gražaus, mielo“, patenkinant momentinį poreikį, smegenys išskiria šiek tiek endorfinų ir dopamino. Dėl tokio greito atlygio mes žiūrime tiktoką, instagramą ar leidžiame sau įsigyti tai, ko visai nereikia.

 Todėl vertinant akcijas labai svarbu atsiminti savo finansinius tikslus bei susidarytą prekių sąrašą. MAXIMA akcijos (ar bet kurios kitos parduotuvės nuolaidos) gali padėti sutaupyti, tačiau svarbu eiti į parduotuvę susidarius konkretų sąrašą. Tuomet išvengsite impulsyvaus pirkimo ir išties sutaupysite.

23-204

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode