Marcinkevičius




Atidaryta paroda

Penktadienį Mažeikių „Sodroje“ atidaryta personalinė dailės pedagogo, menininko Aleksandro Novak miniatiūrų ir grafikos darbų paroda. Ją apžiūrėti bus galima visą mėnesį.

Dominuoja miniatiūros

Pasak menininko, daugiausia kuriami mažo formato darbai „Sodros“ patalpose pristatomi jau trečiąjį kartą. Šį sykį didesnioji dalis kūrinių – miniatiūros. „Kai dirbu mokykloje, su mokiniais, prieš juos mokydamas, turiu pats viską išbandyti. Daug metų dalyvauju Tarptautinėje miniatiūrų parodoje, kuri vyksta Šiauliuose. Ten formatas ribojamas griežtai“, – sakė A. Novak.

 

Įvairūs stiliai

Šioje parodoje daugiausia atsispindėjo keramikos, stiklo, grafikos technikos, tačiau buvo ir mišrių darbų, kurių neįmanoma priskirti nė prie vienos technikos.

Pasak dailininko, daugelis menininkų turi kažkokią temą, kurią vysto, siekia tikslo, o jis – spontaniškai – kai kyla idėja, A. Novakas tiesiog bando ją perteikti vizualiai.

„Kad gyslelė nenublėstų...“

„Pirmiausia, ačiū tau, Aleksandrai, kad esi su mumis visada kartu. Be tavo, tavo mokinių darbų šis pastatas būtų nykus. Tu mus stebini kiekvieną kartą. Yra darbų, kuriuos visus norėčiau parsinešti namo, pasikabinti, kad tik turėčiau vietos tam. Mes stebimės tavo kūrybine gyslele. Yra likę paveikslų ir mano kabinete iš ankstesnių metų ir jie man vis dar neatsibodo. Taigi, linkiu, kad tavo kūrybinė gyslelė nenublėstų, mus ir toliau stebintum savo gebėjimais“, – sveikindama dailininką sakė „Sodros“ Mažeikių skyriaus vadovė Laima Nagienė.

Sulaukia pagalbos

„Pamenu visus Aleksandro darbus, jie man be galo patinka. Turiu keletą jo paveikslų ir bet kuriai progai, kuri sieja mano artimus žmones, visada stengiuosi eiti pas jį pagalbos, kurią visada gaunu. Kiekvienas menininkas turi savo braižą. Aleksandro braižo nė vienas nesumaišytume su kito dailininko, tapytojo, meistro braižu. Jis išskirtinis. Tai žmogus, kuriuo galiu pasikliauti ir žinau, kad, jeigu Aleksandras darys, tai iki galo. Noriu palinkėti, kad kūryba neišblėstų, būtų kuo daugiau šypsenos jūsų veide. Manau, kad mūsų keliai ir toliau neišsiskirs“, – kalbėjo Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė.

Netikėta technika

Anot A. Novak, kitais metais jis pristatys dar vieną, galbūt netikėtą, techniką, kuriai reikalingos medžiagos, naudojamos statybose ar chemijos pramonėje.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode