Marcinkevičius




Lopšelis-darželis „Pasaka“ - už švarią aplinką

  Tarptautinė nevyriausybinė organizacija Aplinkosauginio švietimo fondas, įkurta 1981 m., dažnai inicijuoja įvairias akcijas bei kampanijas. Mažeikių lopšelis-darželis ,,Pasaka“ dalyvavo vienoje tokių, o auklėtoja metodininkė Asta Žukauskienė buvo kampanijos ,,Visuotinės veiksmo dienos – 2015“, vykusios lapkričio 9–15 d. organizatorė.

      Šia aplinkosaugine priemone buvo siekiama paskatinti švietimo įstaigų bendruomenes kurti tvaresnį pasaulį, įsitraukiant į įdomias ir informatyvias veiklas. Dalyvaudami kampanijoje mes parodome, kaip galime gražinti aplinką ir kokią įtaką turime patys.

      Organizuoti akciją ,,Po maišelį – kas vedžiojasi šunelį“ nusprendėme matydami, kad aplink darželio teritoriją nutiestais takeliais ir netoliese esančiuose kiemuose žmonės vedžioja nemažai didelių ir mažų savo šunų. Kai kurie gyventojai, auginantys naminius gyvūnus daugiabučiuose namuose, nesivargina savo augintinių nuvesti toliau nuo gyvenamųjų namų atlikti gamtinių reikalų, o atlikus – surinkti, ką šuo paliko, į maišelį ir išmesti į šiukšlių konteinerį.

      Šios akcijos tikslas – skatinti šunų vedžiojimo taisyklių laikymąsi, skleisti civilizuotą gyvūnų laikymo kultūrą, stebėti, kad būtų laikomasi ,,Gyvūnų laikymo Mažeikių rajono savivaldybės gyvenamosiose vietovėse taisyklių“. Norime, kad gyventojai įsisąmonintų, jog vedžiojant šunį kieme, gatvėje, parke ar bet kurioje kitoje viešoje vietoje, būtina turėti reikiamas priemones – maišelius, semtuvus – ekskrementams surinkti.

      Akcijos metu augintinius į lauką išvedantiems mažeikiškiams priminėme apie būtinybę tinkamai prižiūrėti savo keturkojus viešose vietose, taip pat gyvūnų mylėtojams buvo išdalinti informaciniai lankstinukai su Gyvūnų auginimo, laikymo taisyklėmis. „Norisi pasidžiaugti, kad visi sutikti šunų šeimininkai su savimi turėjo specialius maišelius, šunys buvo vedžiojami su pavadėliais ir antsnukiais“, – sakė A. Žukauskienė.

      „Noriu švarios aplinkos“, – tokią frazę pasakytų dauguma miesto gyventojų, kuriems rūpi švari, saugi bei estetiška aplinka. Visi prisidėkime prie jos kūrimo.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode