Marcinkevičius




lektuvas65Vėlų šeštadienį Iranui apšaudžius Izraelį dronais ir raketomis, Lenkijos nacionalinė oro transporto bendrovė LOT atšaukė savo skrydžius į Tel Avivą ir Beirutą.

„Dėl politinės situacijos „LOT Polish Airlines“ nusprendė atšaukti skrydžius LO151/2 į Tel Avivą ir 145/6 į Beirutą“, – sekmadienį socialiniame tinkle „X“ parašė oro linijų atstovas spaudai Krzysztofas Moczulskis (Kšištofas Močulskis).

Sekmadienį vakare K. Moczulskis per „X“ pranešė, kad vakarinis skrydis LO153/4 į Tel Avivą taip pat buvo atšauktas.

„Keleivių, įgulų ir skrydžių operacijų saugumas yra mūsų prioritetas, – rašė oro linijų atstovas. – Mes jus informuosime apie sprendimus dėl rytojaus vakarinio skrydžio ir antradienio skrydžio į Beirutą.“

Iranas vėlų šeštadienį paleido daugiau nei 300 dronų ir raketų į Izraelį, sužeisdamas 12 žmonių, pranešė Izraelio kariuomenė.

Tačiau beveik visi dronai ir raketos buvo perimti dar nepasiekus Izraelio teritorijos, nurodė kariuomenė, kuriai padėjo JAV, Jordanija, Britanija ir kitos sąjungininkės.

Irano revoliucijos gvardija nurodo, kad atakos prieš Izraelį ėmėsi, keršydama už balandžio 1 dieną įvykdytą mirtiną drono smūgį konsulatui Damaske, per kurį žuvo keli iraniečių kariškiai.

Sekmadienio rytą Izraelis vėl atidarė savo oro erdvę po to, kai dėl Irano atakos ją buvo uždaręs septynioms valandoms.

Oro linijos „Lufthansa“ anksčiau sakė, kad iki pirmadienio sustabdė skrydžius į Tel Avivą Izraelyje, Amaną Jordanijoje ir Erbilį Irako Kurdistane ir iš jų.

Pasak Izraelio žiniasklaidos, Tel Avivo Ben Guriono tarptautinis oro uostas vėl įprastai dirba.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode