Parama dėkojame




Saldu, bet nekaloringa: kokie desertai neina į kūną?

desertasSorų, bananų ir kakavos desertas

Reikės: 1 puodelio ryžių arba migdolų pieno, 1/3 puodelio sorų, 1 banano, 2-3 šaukštų kakavos.

Gaminame: užpilkite sorų kruopas verdančiu vandeniu – taip atsikratysite jų kartumo. Nukoštas sudėkite į pieną ir užvirinkite. Dėkite bananą nedideliais gabaliukais ir ant silpnos ugnies vis maišant. Kai masė pradeda tirštėti, nuimkite nuo ugnies ir gerai sumaišykite, kad gautume tirštos grietinėlės konsistenciją. Baigiant, įmaišykite ir kakavą.

Keptos kriaušės su medumi, riešutais ir razinomis

Reikės: 2 kriaušių, 2 šaukštelių medaus, 2 šaukštelių razinų, 2 šaukštų migdolų, šaukšto graikinių riešutų, žiupsnelio cinamono ir malto imbiero.

Gaminame: Iš kriaušės išimkite šerdį, tuomet duobutę užpildykite medumi ir smulkintais migdolais, riešutais bei razinomis. Į įdarą galite įberti žiupsnelį cinamono arba imbiero. Kepkite orkaitėje apie 20 min. 180 °C temperatūroje, kol kriaušė suminkštės.

Desertas su chia (šalavijo) sėklomis ir mangu

Reikės: 1 puodelio pieno, 20 g džiovintų datulių, 4 šaukštų chia sėklų, 1 nedidelio mango.

Gaminame: Sumaišykite datules su pienu. Į gautą masę suberkite chia sėklas ir gerai išmaišykite. Viską įdėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kad sėklos sugertų pieną (geriausia pasiruošti iš vakaro ir palikti per naktį). Tada nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais mangą ir sutrinkite jį maišytuvu. Pakaitomis stiklinėje sluoksniuokite chia pieną ir mangų putėsius.

Vanilinis kremas su tofu ir slyvų putėsiais

Reikės: 180 g natūralaus tofu, 5 šaukštų sojų arba kito augalinio gėrimo, vienos vanilės ankšties sėklų, 3-4 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų medaus, 400 g prinokusių slyvų.

Gaminame: iš slyvų išimkite kauliukus, jas supjaustykite ir sudėkite į puodą. Troškinkite, kol jos suirs, išgaruos vandens perteklius ir susidarys tiršti putėsiai (apie 1 val.). Sumaišykite tofu su vanilės ankšties sėklomis, citrinos sultimis, medumi ir pienu. Sumaišykite iki vientiso kremo. Į stiklinę supilkite vanilinį kremą, tada atvėsusius slyvų putėsius.

„Iki“ nuotr.



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode