Parama dėkojame




Europos dailiojo čiuožimo čempionato biudžetas gali siekti 1,5 mln. eurų – organizatoriai

dailiojoKaune vyksiantis Europos dailiojo čiuožimo čempionatas gali kainuoti apie pusantro milijono eurų, tikimasi, kad prie jo organizavimo finansiškai prisidės ir miestas bei valstybė.

„Čempionato biudžetas tikrai bus virš pusantro milijono“, – per spaudos konferenciją penktadienį sakė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis.

Pasak jo, dalį lėšų skirs Tarptautinė čiuožimo sąjunga, jų tikimasi užsidirbti ir iš bilietų, tačiau konkrečios sumos dar skaičiuojamos.

„Mes tikimės kuo daugiau“, – į tai, kokios paramos tikėtųsi iš miesto ir valstybės, sakė prezidentas.

Jis pabrėžė, kad visi pinigai, kurie bus skiriami čempionatui, liks Lietuvoje: visas paslaugas planuojama pirkti vidaus rinkoje.

Kauno vicemero Manto Jurgučio teigimu, savivaldybė džiaugiasi šiuo ambicingu projektu ir yra pasirengusi prie jo prisidėti.

„Mes kiek galėsime, prisidėsime, ir tai pasakėme nuo pradžių. Tiek žmogiškaisiais resursais, tiek visa patirtimi, tiek materialiai“, – tvirtino M. Jurgutis.

Jis sakė, kad „nenori spekuliuoti skaičiais“, tačiau teigė, jog Kaunas laiko savo moraline atsakomybe tai, kad čempionatas įvyktų.

„Aš tikiuosi, kad mes neliksime vieninteliai, kuriems tai rūpi“, – pridūrė jis.

Pirmadienį Tarptautinė čiuožimo sąjunga oficialiai paskelbė, kad 2024 metų Europos dailiojo čiuožimo čempionato organizavimas patikėtas Lietuvai.

Pirmenybės Kaune vyks sausio 8–14 dienomis.

Transliacija pasieks 700 mln. žmonių

Renginio metu į Kauną atvyks 500 sportininkų su komandomis, jiems jau užsakyti viešbučiai. Dirbti čempionatui bus kviečiami savanoriai.

Liepos 4 dieną į Lietuvą atvyks Tarptautinės čiuožimo sąjungos komisija, ji apžiūrės ir įvertins infrastruktūrą, pasirengimą.

„Vertins infrastruktūrą, nes viena – gauti nuotraukas ir aprašymus, kita – patiems pamatyti“, – sakė federacijos prezidentas.

Pasak V. Jasučio, šis čempionatas bus didelė tarptautinė reklama Kaunui, nes tokiose šalyse kaip Japonija jo populiarumas yra panašus į krepšinio mūsų šalyje.

„Atsižvelgiant į tokią šalį kaip Japonija, kaip Jungtinės Valstijos, kaip Kanada, Prancūzija, kur dailusis čiuožimas užima aukščiausias pozicijas, ir pagal prognozes, transliacijas turėtų stebėti arba galimybę stebėti (turės) per 700 mln. pasaulio gyventojų“, – kalbėjo federacijos prezidentas.

„Ir visur bus Kaunas, visur bus Lietuva“, – pabrėžė jis.

V. Jasutis atkreipė dėmesį, kad finalas vyks simbolinę Lietuvai datą – sausio 13-ąją, tad čempionatas bus proga kalbėti ir apie šią datą.

„Mes rišime į šitą renginį ir šią svarbią datą“, – sakė prezidentas.

Pasak jo, vienu iš argumentų surengti čempionatą Lietuvoje, galėjo lemti ir tai, jog Lietuva kitais metais minės dailiojo čiuožimo šimtmetį: 1924 metais Lietuvoje surengtos pirmosios dailiojo čiuožimo varžybos.

Prezidento teigimu, transliacijų reitingai bei įvairūs čiuožimo šou rodo, kad Lietuvos auditorija taip pat domisi čiuožimu, todėl tikimasi, jog gyventojai aktyviai palaikys savo sportininkus.

Pagal pirminį planą šis žemyno čempionatas turėjo vykti Vengrijos sostinėje Budapešte.

Gegužės pradžioje vengrai atsisakė šios teisės Rusijos karo Ukrainoje „poveikio ekonomikai bei energijos kainoms, kurios daro didelę įtaką dailiojo čiuožimo sportui“.

V. Jasutis teigė, jog jo žiniomis, „neatitinka realybė oficialaus pranešimo“, todėl Lietuvai šie argumentai nėra aktualūs.

Teko atšaukti arenos rezervacijas

Čempionatas vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje. Jos renginių organizavimo vadovas Mantas Vedrickas atkreipė dėmesį, kad tai nebe pirmas didžiulis sporto renginys, kuris surengiamas per itin trumpą laiką.

„Aš pastebėjau, kad mes Kaune nemėgstame visko daryti standartiškai, duoti metus, laimėti konkursus, teikti paraiškas...“ – juokavo jis.

M. Vedricko teigimu, tuo metu, kai atsirado galimybė Kaune rengti čiuožimo čempionatą, arenoje renginiai jau buvo suplanuoti visiems šiems metams ir kitų metų sausiui bei vasariui.

„Taip, reikėjo atšaukti rezervacijas, taip reikėjo kalbėtis su „Eurolyga“ dėl namų aikštelės užimtumo“, – sakė jis.

Pasak arenos atstovo, dalis krepšinio rungtynių vyks išvykose, o nuo sausio 3-iosios „Žalgirio“ arenoje bus ruošiamasi čempionatui. Dėl to teko atšaukti poros renginių rezervacijas.

Arenoje bus išlietas keturių centimetrų storio ledas. Kadangi dailusis čiuožimas yra itin jautrus ledo kokybei, todėl, skirtingai nei vykstant ledo ritulio rungtynėms, nesvarstoma ledo dengti ir leisti arenoje vykti kitiems renginiams.

„Čia neturime tokios galimybės, nes dailusis čiuožimas yra jautresnis kokybės atžvilgiu“, – kalbėjo renginių organizavimo vadovas.

„Žalgirio“ arena turi šaldomo betono funkciją, todėl papildomos technikos ledui lieti joje nereikės.

M. Vedrickas prognozavo, kad šio čempionato renginiuose apsilankys apie 11 tūkst. žiūrovų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode