Parama dėkojame




Vykdant kolegijų tinklo pertvarką, Vyriausybė spręs dėl pirmų dviejų įstaigų jungimo

jungimoVyriausybė trečiadienį svarstys Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) siūlymą prijungti Vilniaus technologijų ir dizaino kolegiją prie Vilniaus kolegijos.

Kaip BNS informavo ministerija, tai bus pirmasis toks sprendimas įgyvendinant 2023–2024 metų valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo planą. 

Projekte nurodoma, kad dviejų Vilniuje esančių kolegijų konsolidavimas sudarytų galimybes ne tik išsaugoti, bet ir sustiprinti regionui aktualias studijų programas bei išsaugoti turimus ryšius su socialiniais ir verslo partneriais. Tai, projekto rengėjų teigimu, turėtų įtakos tiek absolventų įsidarbinimo rodiklių gerėjimui, tiek dėstytojų mokslinės veiklos apimčiai.

Anot ŠMSM, prijungiant Vilniaus technologijų ir dizaino kolegiją prie Vilniaus kolegijos bus stabilizuojamas studentų skaičius, optimizuota studijų krypčių ir programų pasiūla bei sustiprintos inžinerijos ir meno studijos regione, kadangi Vilniaus kolegijos studijų programų paketą papildys naujos inžinerijos ir dizaino studijų krypčių programos.

Programos abiejose aukštosiose mokyklose nesidubliuoja, tad, kaip nurodoma, padidėtų studijų pasiūla. Vienoje institucijoje sutelktas akademinis potencialas ir studijų bei mokslo infrastruktūra sudarytų sąlygas padidinti įstaigos konkurencingumą bei gerinti įvaizdį, o tai turėtų teigiamos įtakos viso regiono vystymui ir plėtrai.

Pabrėžiama, kad nutarimo projektu sprendžiama studentų skaičiaus mažėjimo problema.

Kolegijų jungimas vykdomas pagal 2023–2024 metų valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo planą, jame numatyta sujungti apie dešimt įstaigų, dėl dalies įstaigų jungimo planuojama apsispręsti vėliau. Pertvarkai numatyti beveik 24 mln. eurų. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode