Marcinkevičius




Veislinių kiaulių laikytojai jas ženklinti galės ir patys

Veislinių kiaulių laikytojams žemės ūkio ministro įsakymu suteikta galimybė patiems ženklinti savo laikomas veislines kiaules ausų įsagais su individualiais numeriais. Atkreiptinas dėmesys ir į papildytus reikalavimus veislinių kiaulių ausų įsagams.

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) informuoja, kad nuo 2017 m. gegužės 5 d. galioja ir seni veislinių kiaulių ausų įsagai, kuriuose nurodytas tik individualus veislinės kiaulės numeris, ir nauji, kuriuose nurodytas veislines kiaulės atvedimo vietos bandos kodas bei individualus veislinės kiaulės numeris.

Pirmą kartą perkeliant veislinę kiaulę, paženklintą senojo pavyzdžio įsagu, reikia papildomai įsegti apvalų įsagą, kuriame nurodytas veislinės kiaulės atvedimo vietos bandos kodas. Pirmą kartą perkeliant veislinę kiaulę, paženklintą naujojo pavyzdžio įsagu, jos nebereikės papildomai ženklinti apvaliu įsagu, o perkeliant antrąjį ir kitus kartus reikės ženklinti apvaliu įsagu su laikymo vietos bandos kodu tiek kartų, kiek kiaulė bus perkeliama. ŽŪM primena, kad į skerdyklą vežamos kiaulės gali būti ženklinamos į užpakalinę šlaunį tatuiruote, kurioje nurodomas aiškiai įskaitomas bandos kodas.

Veislinių kiaulių laikytojai ir toliau galės naudotis kiaulių produktyvumo kontrolės paslaugas teikiančių asistentų paslaugomis.

Daugiau informacijos rasite čia:

2017-05-03 žemės ūkio ministro įsakymas Nr. 3D-305 „Dėl kiaulių ausų įsagų ir ženklinimo įrangos tiekėjų vertinimo“ pakeitimo"

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/c63c59002fd611e78397ae072f58c508

2017-05-03 žemės ūkio ministro įsakymas Nr. 3D-306 „Dėl Veislinių kiaulių ženklinimo ir registravimo taisyklių patvirtinimo pakeitimo“

https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/f67614d02fd611e78397ae072f58c508

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode